Classensgade, Østerbro

Lokalitet: København Ø
Periode: 2017
Bygherre: Privat
Rådgivingsform: Totalrådgivning

Familien ønskede indvendige omdannelser i deres nyerhvervede ejerlejlighed på Classensgade på Østerbro, der trængte til en gennemgribende optimering. Ingeman Fischer har ageret som både rådgivende og udførende på renoveringsprojektet og varetaget skitseoplæg, kommuneansøgninger, kontakt til underentreprenører og sikring af udførelse og kvalitet i byggeledelse.

 

Når en familie vokser og bliver til flere, skal hjemmet vokse med og kunne leve op til familiens voksende behov, der stiller krav til både funktionalitet og udnyttelse af plads. Dette var der rig mulighed for i den klassiske københavner lejlighed opført i 1909 på 169 m2, hvor vi både kunne lege med lys og former og bryde de mondæne rammer med moderne design.

 

Udnyttelse af kvadratmeter

Familiens ønske var at udnytte de eksisterende kvadratmeter mere optimalt og derved få en mere funktionel lejlighed, der passede til familiens og nutidens behov.

 

Den bærende væg mellem spisestuen og entréen, hvor bad og wc lå adskilt, blev revet ned og der blev etableret et køkken-alrum med plads til familiens fem medlemmer, hvor kvalitetstid og gøremål skal gå op i en højere enhed i hverdagen.

 

Køkkenet der tidligere lå bagerst i lejligheden ud mod bagtrappen, der er kendetegnende for lejligheder fra denne periode, blev omdannet til soveværelse, og bad og wc blev sammenlagt til det nærliggende værelse ved siden af det tidligere køkken. Dette skabte plads til et ekstra værelse i entréen, hvor bad og wc før lå.

 

Endvidere blev facaden vendende ud mod gården, åbnet op med en terrassedør med direkte adgang til fællesarealerne fra køkken-alrummet. Alt i alt gik familien fra at have en femværelses lejlighed med separat spisestue og køkken samt separat wc og bad til en seksværelses lejlighed med køkkenalrum og 30 ekstra m2 efter renovering og omforandringsarbejder.

 

Udtryk og æstetik

Det spændende og udfordrende ved dette projekt var at omdanne lejligheden æstetisk og udtryksmæssigt med materialevalg og udformning, der både passede til familiens ønsker samtidig med, at vi respekterede den eksisterende bygnings oprindelige klassiske stil.

 

De indvendige vinduer blev udskiftet med nye forsatsvinduer for at holde kulden og støjen ude og varmen inde i den ældre bygning. Gulvene blev belagt med sildebensparket i hele lejligheden. Paneler og stuk, der blev lavet hos en træsnedker, var med fine og smukke detaljer, der medvirkede til at bibeholde den ældre stil. 

 

Et spændende projekt, der berørte mange elementer i vores fag og vigtigst af alt – en glad kunde, der var tilfreds med det nøglefærdige produkt.