Nørre Søgade

Lokalitet: Frederiksberg
Periode: 2016-2017
Bygherre: E/F La Cours vej
Rådgivingsform: Totalrådgivning

Om projektet

Ingeman Fischer blev udvalgt som totalrådgiver på en omfattende projekt, der involverede en ejerforening ved E/F La Cours Vej. Bygningen havde akut behov for reparationer og vedligeholdelse, da der var påvist mange skader og utætheder i den gamle asbesttag, og der var også flere revnedannelser i bygningens facade.

Efter en grundig vurdering og skadekortlægning, foreslog Ingeman Fischer, at taget, der ikke havde været udskiftet siden asbest blev forbudt i slutningen af 1980’erne, skulle udskiftes. Udover at rette op på de mange skader, blev det foreslået at bruge miljøvenlige materialer og rigtig isolering.

Ingeman Fischer arbejdede tæt sammen med Frederiksberg Kommune for at sikre, at renoveringen overholdt bygningens arkitektoniske stil, herunder bevarelse af kviste, facader og karnapper. Kvistene blev sikret med nyt tagpap og zinkinddækninger, og karnapperne blev også renoveret med tag og zinkinddækning.

Isoleringsprocessen blev udført i overensstemmelse med bygningsreglementet, selvom det var en udfordring at tilføje den nødvendige isolering uden at ændre bygningens udseende. Ingeman Fischer bevarede og styrkede den eksisterende tagkonstruktion og valgte at isolere udad fra tagkonstruktionen. Dette resulterede i, at tagryggen blev hævet med 60 cm, og udhænget blev øget med 17,5 cm, uden at ændre de indvendige forhold og tage fra beboelseskvadratmeterne.

Projektet repræsenterer Ingeman Fischers dygtighed til at håndtere komplekse projekter, der kræver dybdegående kendskab til bygningsreglementet, og samtidig levere resultater, der tilfredsstiller både ejerforeningen og beboerne, og som opfylder moderne standarder for energieffektivitet.

Har du nogle spørgsmål så kontakt os endelig.

OBS: Du kan evt. vedhæfte filer i næste step.